Забравена тенджера може да е причина за пожара на 16-ти етаж

Не се е наложила принудителна евакуация на живеещите в строения през 80-те години на миналия ХХ век стоманобетонен мастадонт

Забравена тенджера може да е причина за пожара на 16-ти етаж | StandartNews.com

Най-вероятно оставена без надзор тенджера с приготвяща се в нея гозба върху електрически котлон е причината за пожара, който обхвана последния ,16-и етаж на жилищен блок №286 в старозагорския квартал „Самара“ 1, коментираха участвали в гасенето огнеборци.

Сигналът на телефон 112 е бил подаден от очевидци към 21,30 часа в четвъртък, към мястото на инцидента са били изпратени два пожарни автомобила, към които в последствие се е присъединила и автовишка с възможност за достигане до 30 метра височина, нейното използване обаче не се е наложило. Гасенето е продължило до  към 0,30 часа в петък, със съдействието на част от живущите в блока е била разпъната гасителната линия, наложило се е разбиване на входната врата на горящия апартамент, откъдето е бил изведен възрастен обитател.

Унищожени са мебелите и прозорците на жилището от 70 кв м, обгорели са стени и тавани . В хода на спасителната акция било установено, че монтираните по етажите противопожарни кранове  отдавна са разбити или окрадени, което до известна степен е забавило действията на огнеборците. Истинско чудо било че не се е наложило разбиване на изградени преди близо 3 десетилетия метални врати по междуетажните площадки. Не се е наложила принудителна евакуация на живеещите в строения през 80-те години на миналия ХХ век стоманобетонен мастадонт.Образувано е досъдебно производство, предстои да бъде извършен допълнителен оглед за евентуалните причини, пише Монитор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай