Забраната за къмпингуване в Царево остава

Хората, които къмпингуват на нерегламентирани места в черноморската община Царево, подлежат на санкции, съгласно новата наредба за обществения ред, приета от общинския съвет

Забраната за къмпингуване в Царево остава | StandartNews.com

Хората, които къмпингуват на нерегламентирани места в черноморската община Царево, подлежат на санкции, съгласно новата наредба за обществения ред, приета от общинския съвет. Тя вече е в сила, след като от областната администрация в Бургас не е открила нарушения в нея, въпреки възраженията от гражданското сдружение „Да запазим Корал“.
  Наредбата беше атакувана пред областния управител Вълчо Чолаков с мотиви, че нарушавала основни човешки права, забранявайки къмпингуването, както и не била спазена процедурата по обществено обсъждане. Правният екип на областната управа обаче не е открил подобни противоречия и смята, че община Царево има право да приеме подобна разпоредба. 
  Както е известно, и парламентът повторни утвърди забраната за дивото къмпингуване като охвърли президентското вето, което съвпада с позицията на "зелените".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай