Връщат славата на Сливенските бани с 11 млн. лв.

Близо 11 милиона лева се очаква да бъдат инвестирани в балнеосанаториум, който ще бъде изграден на територията на Сливенски минерални бани.

Връщат славата на Сливенските бани с 11 млн. лв. | StandartNews.com

Близо 11 милиона лева се очаква да бъдат инвестирани в балнеосанаториум, който ще бъде изграден на територията на Сливенски минерални бани. Инвеститор е частна фирма, която вече има закупени имоти в района и иска да придобие още два допълнителни терена. Това оповести областният управител Чавдар Божурски в отговор на стартиралата в Сливен подписка под наслов „Да върнем славата на Сливенските минерални бани“, инициирана от граждански комитет. В  момента фирмата-инвееститор  била в процедура за получаване на инвеститорски клас „А“.    Българската агенция за инвестиции е изпратила официално писмо до областната управа, в което оценява проекта като значим за развитието не само на икономиката в региона, а и в страната. Предвиждало  бъдещият санаториум да обслужва 20 хиляди души годишно. 
  В най-скоро време на всички 49 държавни имоти в района на Сливенските минерални бани, с обща площ  от 325 дка, щели да бъдат издадени актове за държавна собственост. Това според областния управител Божурски ще улесни разпореждането с тях , изграждането на инфраструктура и използването на лечебната минерална вода. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай