Неделя,

Вълци надхитриха общински съветник

От: Стандарт -
Вълци надхитриха общински съветник
A
A
A

Ловен малшанс споходи общинския съветник Константин Георгиев по време на хайка за вълци в Хасковските минерални бани. Дружинката, с която бил под връх Аида, засякла следи на глутница от 7-8 животни. Хитрите зверове обаче подушили опасността и избягали навреме. 

"Най-трудното за ловеца е да убие вълк. Те са уникални хищници, усещат бедата от близо километър. Тези животни се бият целогодишно, а в последните години популацията им се увеличи", заяви след неуспешния лов Константин Георгиев пред "Марица". 

"Следващото излизане на дружинката ще е другата седмица. Въпреки че нямахме попадение, брахме студ, брули ни вятър и сняг ни валя, няма да се откажем", добави съветникът. 

Преди няколко години Георгиев застреля лисица вредител. Тогава старейшината, заедно с ловната си дружинка, беше на преследване на диви прасета край село Извор. След като свършили с лова, ненадейно в далечината се появила лисица.

Георгиев моментално вдигнал карабината си и с точен изстрел от 70 метра "препарирал" животното. "Лисиците, вълците и чакалите трябва да се убиват, тъй като са вредни за дивеча, който преследваме. Те се хранят с яребици, зайци и нападат малките им", заяви общинският съветник.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички