Вълци надхитриха общински съветник

Константин Георгиев споделя за неуспешен лов

Вълци надхитриха общински съветник | StandartNews.com

Ловен малшанс споходи общинския съветник Константин Георгиев по време на хайка за вълци в Хасковските минерални бани. Дружинката, с която бил под връх Аида, засякла следи на глутница от 7-8 животни. Хитрите зверове обаче подушили опасността и избягали навреме. 

"Най-трудното за ловеца е да убие вълк. Те са уникални хищници, усещат бедата от близо километър. Тези животни се бият целогодишно, а в последните години популацията им се увеличи", заяви след неуспешния лов Константин Георгиев пред "Марица". 

"Следващото излизане на дружинката ще е другата седмица. Въпреки че нямахме попадение, брахме студ, брули ни вятър и сняг ни валя, няма да се откажем", добави съветникът. 

Преди няколко години Георгиев застреля лисица вредител. Тогава старейшината, заедно с ловната си дружинка, беше на преследване на диви прасета край село Извор. След като свършили с лова, ненадейно в далечината се появила лисица.

Георгиев моментално вдигнал карабината си и с точен изстрел от 70 метра "препарирал" животното. "Лисиците, вълците и чакалите трябва да се убиват, тъй като са вредни за дивеча, който преследваме. Те се хранят с яребици, зайци и нападат малките им", заяви общинският съветник.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай