В Златица засадиха 60 дървета по програма „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН

Това е поредното облагородяване на града в рамките на инициативата

В Златица засадиха 60 дървета по програма „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН | StandartNews.com

Кметът на Златица инж. Стоян Генов, изп. директор на Геотехмин ООД Доминик Хамерс и изп. директор на НСОРБ Силвия Георгиева дадоха старт на засаждането на 60 фиданки.

 

Със засаждане на 60 дървета беше отбелязан Денят на българската община и местното самоуправление в община Златица. Това е поредното облагородяване на града в рамките на инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН, част от Благотворителната програма „Българските добродетели“. За 2020 и 2021 г. са засадени над 400 дървета и храсти. Фиданките вече красят части от ул. „Кашана“, която се ремонтира със средства на компаниите от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД също по Благотворителна програма „Българските добродетели“. Очаква се ремонтните дейности да приключат скоро. По програмата на улицата ще бъде поставено и ново LED осветление.

„Трета година отбелязваме 12 октомври със засаждане на дръвчета по реновираните улици на община Златица. Специално избрахме ул. „Кашана“, защото тя е емблематична в проекта за обновяване на седем улици, по който ние работим - подменяме водопровод, асфалтова настилка, тротоари и улично осветление. Финансовата подкрепа, която ни оказват Група ГЕОТЕХМИН и дружествата - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД ни дава възможност да реализираме този проект“, каза кметът на Златица инж. Стоян Генов. Той благодари лично на проф. Вутов и на ръководителите и на екипите на фирмите за осигурените средства и подчерта, че те винаги са помагали на общината.

„Предимство за мен и моите колеги е, че можем да пътуваме навсякъде и можем да сравняваме и оценяваме труда, който полагат кметовете и общинските администрации, за да се развиват населените места и сме още по-щастливи, че тук можем да видим изключително добрата съвместна работа между общината и големия бизнес“, каза Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България. Тя благодари от името на УС на организацията на проф. дтн инж. Цоло Вутов и Доминик Хамерс за интелигентния и устойчив начин, по който помагат на населените места, в които оперира Групата.

„Група ГЕОТЕХМИН е дългосрочен партньор на общините от Средногорието. Важно за нас е не само да развиваме нашия бизнес, а и да сме част от устойчивото и успешно развитие на региона. Затова чрез нашата програма „Българските добродетели“, основана от управителя на Геотехмин ООД проф. дтн Цоло Вутов, подкрепяме проекти, които са значими за общините. Ремонтираме улици, болници, училища, правим ново енергийно ефективно осветление, озеленяваме и др. Целта е да повишаваме качеството на живота на местното население, защото тук, също така, живеят и нашите служители“, каза изпълнителният директор на Геотехмин ООД.

Програмата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН е създадена през 2011 г. От 2020 г. тя се осъществява с дарения на четири дружества – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Представители на общините определят площите и подходящите видове за озеленяване, съобразно климатичните особености, местните почвени характеристики и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай