В РИОСВ-Пазарджик има регистрирани 93 защитени животни

Сред тях има папагали сив Жако, пъстра розела, малко скално Жако,ловен сокол, сокол скитник, игуани, маймуни и др.

В РИОСВ-Пазарджик има регистрирани 93 защитени животни | StandartNews.com

РИОСВ – Пазарджик е регистрирала до момента 93 защитени животни, включени в Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата флора и фауна (CITES), пише topnovini. Сред тях има папагали от породите зеленокрил Ара, сив Жако, пъстра розела, малко скално Жако, голям и малък Александър, сокол скитник, ловен сокол, сокол на Барбари, мишелов на Харис, йеменски хамелеони, зелени игуани, маймуни, кралски и тигров питон, обикновена боа и бразилска дъбова боа.
През последната година РИОСВ-Пазарджик е издала регистрационни карти на притежателите на мишелов на Харис и зеленокрил Ара. Екземплярите са с произход Република България и се отглеждат в с. Синитово и гр. Пещера.
Регистрацията е задължителна съгласно Закона за биологичното разнообразие с цел предотвратяване на незаконен трафик и контрабанда на екзотични видове, повечето от които са изчезващи от природата. Инспекцията издава на собствениците на защитени видове индивидуални регистрационни карти, които съпровождат екземплярите при продажба, даряване и издаване на разрешително по CITES за износ, само при изяснен произход на екземплярите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай