Неделя,

В Ивайловград се разкайват за сватбата в "Армира"

От: СТАНДАРТ -
764
В Ивайловград се разкайват за сватбата в "Армира"
A
A
A
  • Няма повредени мозайки, уверява зам.-кметът на града Светла Моллова
  • Прокуратурата проверява гаврата с културното наследство

Кметството в Ивайловград се разкая, че е допуснало гавра с културното наследство – уникалната антична вила „Армира”. С разрешението на общината в римското бижу се е състояла сватба. Случайни посетители станали свидетели как сватбарите стъпват по античните мозайки и възмутени пуснали кадри в социалните мрежи. Това стана причина прокуратурата да започне проверка.

„Община Ивайловград осъзнава грешката, която е допусната и ще предприеме всички мерки това да не се повтаря повече”, заяви пред Нова тв зам.-кметът на града Светла Моллова. Във вила „Армира” има специални стъклени пътеки, които се намират над уникалните мозайки и по които посетителите стъпват, за да не се нарушава целостта на античните мозайки. В събота обаче случен посетител е заснел как гостите на частна сватба нарушават тази разпоредба. Според сигнала сватбената церемонията била водена от кмета на града Диана Овчарова, която изведнъж се оказа в болнични.

„Предвижда се да се направят допълнителни ограждения, може би и да се разшири алеята, за да се избегне погазването на артефактите”, каза още Моллова.

Вече няколко месеца вила „Армира” е затворена за посетители. Причината е предстоящ ремонт по проект. Въпреки това с решение на Общинския съвет там може да се провеждат сватби. Точно на такава са попаднали и случайни посетители, които са споделили в социалните мрежи снимки на част от гостите, които са стъпили върху античните мозайки.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички