Петък,

В Бургас вече се плащат местни данъци

От: Стандарт -
240
В Бургас вече се плащат местни данъци
A
A
A

Община Бургас предоставя на своите жители възможността да се възползват от по-дълъг период, в който могат да заплатят своите местни данъци с отстъпка. За целта бе своевременно извършено начисляването на задълженията за 2020 година и още от началото на януари се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за текущата година. Заплащането на задълженията за цялата 2020-та в срок до 30 април носи 5 % отстъпка.

Напомняме, че съгласно нормативната уредба задълженията за съответния местен налог се погасяват по реда на възникването им или казано иначе - за да заплатите текущите задължения, първо трябва да погасите стари задължения от предходните данъчни периоди, ако имате такива.

За улеснение на данъкоплатците, Община Бургас предоставя възможност за плащания в брой и чрез ПОС терминали в:
- Касов салон на ул. "Александровска" № 83;
- ЦИОГ ул. "Александровска" № 26;
- касите на ЦАУ "Възраждане" в ж.к. "Меден рудник" до бл. 26;
- ЦАУ "Освобождение" в ж.к. "Славейков" до бл. 49;
- ЦАУ "Изгрев" в ж.к. "Зорница" бл. 47;
- ЦАУ "Зора" в ж.к. "Лазур" на ул. "Перущица" 67;
- ЦАУ "Долно Езерово".

За удобство на гражданите, които в момента са в друг град в страната, плащания могат да се извършват и на касите на банка "ДСК", "Български пощи" и "Изипей".

Справки за задължения и плащания чрез виртуален ПОС терминал могат да се правят и на официалния сайт на Община Бургас - http://www.burgas.bg, с ПИН код, който е посочен в годишните съобщения, а може да бъде получен лично или от упълномощено с писмено пълномощно лице в Дирекция "Местни приходи от данъци, такси и реклама", която се намира на ул. "Александровска" № 83.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички