Укрепват свлачището "Трифон Зарезан"

Проектът за укрепване на свлачището "Трифон Зарезан" и възстановяването на пътя от Варна до курорта "Златни пясъци" стартира с осигурено финансиране от държавата

Укрепват свлачището "Трифон Зарезан" | StandartNews.com

Проектът за укрепване на свлачището "Трифон Зарезан" и възстановяването  на пътя от Варна до курорта "Златни пясъци" стартира с осигурено финансиране от  държаватаTова съобщи днес във Варна зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ,който участва във  форума "Европа в нашия дом". Предстояла  актуализация на проекта на община Варна, както и отчуждаване на засегнатите имоти. Укрепването щяло да струва около  15 млн. лева. Николай Нанков каза още, че в края на месеца започва  ремонт и на две от съоръженията на Аспаруховия мост. Средствата били осигурени, а срокът за завършването на ремонта бил до началото на сезона. 
До края на април  ще бъдат направени  и първи копки за изграждането на два нови участъка на автомагистрала "Хемус" - Ловеч-Плевен и пътния възел край Тетевен. Осигурени бил над 1,3 милиарда лева за изграждането на 136 км от аутобана ,както и  проектирането на участъка от Ловеч до Велико Търново. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай