Ученик от Варна № 1 на световна олимпиада по руски

Руслан Настев спечели награда в конкуренцията на над 300 участници от цял свят

Ученик от Варна № 1 на световна олимпиада по руски | StandartNews.com

ФОТО: РАДИО ВАРНА

Единайсетокласникът в частното средно училище „Юрий Гагарин" във Варна Руслан Настаев стана първи на  XVI  Международна олимпиада по руски език в Москва.  Той е спечелил наградата в конкуренцията  на повече от 300 участници от цял свят, съобщиднес Радио Варна. Преди това Руслан е преминал през ситото на два предварителни кръга. В тях дистанционно, в реално време, е  решавал  писмен тест и е  направил съчинение на руски език. За финала на Олимпиадата Руслан Настаев се е подготвял усилено -  всеки ден след часовете е имал допълнителни занимания по руски език. Миналата година той спечели среброто в най - авторитетното състезание по руски език в света, припомянат от неговото школо.
Отличието на варненския ученик му позволява  безплатно обучение в престижния Държавен институт "А.С. Пушкин" в руската столица.    о."Най-добро съчинение" на XVI Международна олимпиада по руски език в Москва.
Отличие е спечелил и още един варненски участник в Олимпидата по руски  - Ванила Варавка,  в категорията "Най-добро съчинение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай