Тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2023 във Видин

Общо 9 са училищата на територията на Община Видин, които днес се разделят със своите възпитаници

Тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2023 във Видин | StandartNews.com

Общо 9 са училищата на територията на Община Видин, които днес се разделят със своите възпитаници, завършващи средното си образование. По този повод навсякъде бяха организирани тържества.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова присъства на празничното събитие на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, което се проведе в Спортната зала. Гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, председателят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова, дългогодишните директори на гимназията Румяна Петрова и Райна Матеева, представители на държавни институции и др.

Борислава Борисова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на  директора на ППМГ „Екзарх Антим I“ Ивайло Милушев.

Всички 78 зрелостници от трите паралелки на гимназията получиха грамоти. Те презентираха по забавен начин и с много любов своите съученици, класни ръководители и учители.

Цветомира Илиева, заместник-кмет „Финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие“, беше гост на тържеството в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Тя връчи поздравителен адрес на директора на учебното заведение Боянка Никова от името на кмета на Община Видин д-р Ценков. На изпращането на випуска присъства и Видинският владика Даниил.

 

Тази година гимназията завършват 80 абитуриенти. По традиция на тържественото изпращане бяха отличени ученици за цялостния им принос в сферата на образованието и издигане престижа на училището. Статуетката „Криле“, дело на видинския скулптор Светлин Николаев, с която се удостоява най-успешния випускник, получи Мартин Стефанов от 12 „а“ клас.

На изпращането на випуск 2023 г. на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ присъства заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев, а гост на тържеството в СУ „Цар Симеон Велики“ бе Десислава Тодорова – заместник-кмет по европейски политики и инвестиции. Секретарят на Общината Емилиян Енчев уважи празника на СУ „П. Р. Славейков“.

Всички учебни заведения в Община Видин, които изпращат зрелостници, получиха поздравителни адреси от кмета д-р Цветан Ценков. „С искрено вълнение Ви поздравявам във връзка с тържественото изпращане на зрелостниците от випуск 2023. Един незабравим празник както за учителите, така и за завършващите средното си образование. Сигурен съм, че възпитаниците на Вашето училище са получили не само необходими знания, но и мъдри съвети, които да ги ръководят в житейския им път“ – пише в тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай