Четвъртък,

Три села на протест за чиста вода

От: Стандарт, снимка Флагман -
167
Три села на протест за чиста вода
A
A
A

Жители на селата Маринка, Твърдица и Димчево блокираха за 15 минути главния път между Бургас и Малко Търново в знак на протест заради дългогодишните проблеми с водоснабдяването. Около 30 демонстранти преминха символично през една от пешеходните пътеки в с. Маринка, развявайки трибагреници и носейки плакати с лозунги. Те бяха водени от кметът на селото Любомир Узунов и кметския намесник на Димчево Елена Атанасова, съобщи Флагман. 

Макар и продължил кратко, заради протеста все пак се образвува сериозна колона от автомобили, които бяха спирани преди демонстриращите от полицейски екипи.

Флагман.БГ се свърза с пресцентъра на ВиК-Бургас, за да разбере повече за исканията на протестиращите. От там обясниха, че не виждат причина кметът на с. Маринка да протестира за чиста вода, при положение, че селото се снабдява директно от яз. Камчия.

„Преди няколко години той имаше и претенции, че заради канализациите били пропаднали улиците, но пропусна да отбележи, че те не са правени от ВиК. В същото време село Димчево се водоснабдява от собствен кладенец. Затова когато има проливни дъжодве, те се наводняват и затова има проблеми там. Разработваме в момента план, който още догодина да реши този проблем веднъж завинаги. С него селата Димчево и Твърцица също ще се водоснабдяват от яз. Камчия“, казаха от ВиК-Бургас.

По отношение на твърденията, че в с. Маринка пък имало много аварии, от ВиК бяха категорични със статистиката – за 3 месеца там е имало общо 7 аварии, които не са били повсевместни, а локални – временно е била спряна водата на определен участък от определена улица.  


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията