Четвъртък,

Три дни шлагерни и стари градски песни в Чепеларе

От: Стандарт -
Три дни шлагерни и стари градски песни в Чепеларе
A
A
A

бщината в Чепеларе кани почитатели на старите шлагери на националния фестивал на старите градски, шлагерни и популярни песни "Полъх от минали мечти", който ще се проведе за четвърта поредна година на площад "Олимпийски" в града. Фестивалът ще бъде открит на 29 юни като председател на журито ще е отново Христо Кидиков.

Tази година песните ще бъдат разделени в две категории – стари градски песни и шлагерни и популярни песни. Изпълнителите ще могат да се изявявaт като група или солисти, дуети и трио.

Фестивалът за шлагерната и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ е единствен за региона на Родопите. Организатори са община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци в Чепеларе.

В навечерието на фестивала за доброто настроение ще се погрижат изпълнителите Елена Маленкая, Екатерина Лимарова, Татяна Баланчук, Илья Баланчук с концертната програма “От Русия и любов“ - любими и популярни песни от Русия и България. Концертът ще е на 28 юни на градския площад.

На 29 юни от 20.00 часа на площад „Олимпийски“ ще бъдем в компанията на обичаната българска  изпълнителка Мими Иванова. По-късно пред Паметника на загиналите във войните чепеларци ще бъде представено светлинно-звуково шоу. Спектакълът-„пърформънс“ „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“ ще бъде представен на зрителите, като акцентира върху величието на историята и важните моменти от битките при освобождението на Родопите, както и върху развитието на Чепеларе през годините и до днес.

Програмата на светлинно-звуковото шоу „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“  ще продължи и на 30 юни 2019 г.

Същевременно в к.к. Пампорово и Мечи чал по повод откриването на летен сезон 2019 г. и новия Конферентен блок в комплекса, на 29 юни лифтовите съоръжения ще могат да се ползват безплатно.

Туристически център Пампорово ще обслужва  туристите в курорта с актуална информация за услуги, забележителности и маршрути. Целта му е да ориентира гостите на курорта за възможностите за спорт и активна почивка като: планинско колоездене, плуване, конна езда, пешеходен туризъм, тенис, футбол, риболов, туристически и алпийски маршрути, спускане с лодки в пещера, джип сафари, скално катерене.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички