Трети инвеститор иска да закупи терен в Индустриална зона „Загоре"

Желанието на предприемача е да изгради производствена база и съпътстваща офис сграда

Трети инвеститор иска да закупи терен в Индустриална зона „Загоре" | StandartNews.com

Трети инвеститор е входирал инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“. Това съобщи изпълнителният директор на Зоната - Радослав Танев. Той допълни, че желанието да закупят терен с площ от 4300 кв.м. е от фирма „ИНТЕРПРО СА“ ЕООД. Желанието на предприемача е да изгради производствена база и съпътстваща офис сграда. Размерът на инвестицията ще бъде над 2 млн.лева, а срокът за реализация и въвеждане в експлоатация на инвестицията е най-много 24 месеца от датата на сключване на договора.

Изпълнителният директор припомни, че до момента две старозагорски фирми са закупили терени в Индустриална зона. Танев обясни още, че в момента се проучват нови терени за увеличаване на общата площ на Зоната.


Първата копка на Индустриална зона „Загоре” бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез колаборация между Община Стара Загора и държавата. Реализирането на Индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион. Цялата площ на Зоната, в първия етап от нейното изграждане, е 115 хил.кв.м., разделена на 11 имота с площ между 4 и 15 хил.кв.м.

Повече информация и новини за развитието на „Индустриална зона Загоре“ АД може да бъде намерена на сайта на Зоната https://www.zonazagore.com/bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай