Вторник,

Тотомилионер осинови лъвчетата Симба и Бамби

От: СТАНДАРТ -
Тотомилионер осинови лъвчетата Симба и Бамби
A
A
A

Тотомилионер осинови лъвчетата от зоопарка в Благоевград, които бяха спасени след репортаж на бТВ. Николай Динков – Нинджата, поема издръжката на двете лъвчета и разширява клетката в зоопарка, в която Симба и Бамби ще бъдат настанени след лечението си.

По време на ваканцията си в съседна Гърция семейство Динкови разбрали за двете лъвчета, които бяха на прага на смъртта в зоопарка. Решението да помогне на двете животни идва спонтанно.

Динков ще осигурява храна, медицински грижи и всичко необходимо за лъвчетата. Ще им бъде направена и клетка по всички изисквания.

Съобщава решението си първо на своите деца. А в лицето на съпругата си среща пълна подкрепа. Признава, че парите не са проблем за него, но държи те да бъдат изразходвани по предназначение - за лъвчетата.

Симба и Бамби ще останат с имената, избрани им от лекуващия ги ветеринар.

През 2015 г. Динков печели над 7 милиона с фиш от 3,40 лв. Строи ВЕЦ и живее луксозно. Преди да спечели голямата награда се занимава със строителни фирми и е имал устроен бизнес.

Ако дарените за лъвовете пари не бъдат харчени по предназначение, ще прекрати договора с общината едностранно и ще си ги поиска обратно. В договора е упоменато, че може да упражнява контрол по всяко време, предаде бТВ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички