Понеделник,

Тестват за Covid-19 учителите в Шуменско

От: Пламен Вълков -
161
Тестват за Covid-19 учителите в Шуменско
A
A
A

 

Започва кампания за изследване на учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен за COVID-19 с бързи антигенни тестове, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Това стана ясно на работна среща на областния управител проф.Стефан Желев с директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова, началника на Регионалното управление по образованието Боряна Николова и представители на общините в региона.

Д-р Калоянова обясни, че предстои да бъде извършена организирана кампания за това изследване, което ще бъде безплатно и по желание. По график екипи на РЗИ ще посетят всички общини и ще обучат на място медицинския персонал в училищата, който от своя страна ще изследва работещите педагози в учебните заведения. Около 2 300 души са учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен.

Целта е да се ограничи разпространението на инфекцията в организирани колективи, каквито са училищата, каза д-р Калоянова. Кампанията трябва да приключи преди началото на втория срок - 4 февруари, когато се очаква да бъде възстановено присъственото обучение по определен график.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията