Неделя,

Теодор Ушев с топ филмова селекция на BIFF’23 през лятото в Бургас

От: Стандарт -
577
Теодор Ушев с топ филмова селекция на BIFF’23 през лятото в Бургас
A
A
A

Международният филмов фестивал Бургас /International Film Festival Burgas ще зарадва киноманите с най-новите  и любопитни заглавия от съвременното европейско кино. Това ще се случи от 15-и и 21-ви юли.

Един от водещите акценти в осмото издание на очаквания морския фестивал е международната селекция от анимационни филми.Тя е изготвена специално за бургаския кино форум от световноизвестния аниматор и режисьор Теодор Ушев. В модула са включени 8 късометражни заглавия от последните две години . Всички отличени на престижни фестивали, както и с номинации за Оскар.

Анимационната селекция ще бъде представена лично от Теодор Ушев. В рамките на фестивалната програма зрителите ще могат да видят и вдъхновения от българския визуален артист документален филм „Теодор Ушев: Невидими връзки“ на режисьора Борислав Колев и сценаристката Мария Ландова.

В програмата са включени прожекции на френски и португалски анимационни филми, които ще се осъществят със съдействието на Френския и Португалския културни институти.

International Film Festival Burgas се осъществява с финансовата подкрепа и партньорство на Община Бургас.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията