Свлечена земна маса затвори временно пътен участък

Свлечена земна маса затвори временно пътен участък | StandartNews.com

Добрич. Обилен дъжд, излял се над Добричка област стана причина временно да бъде затворен за движение третокласен път в участъка от село Оногур до Ефрейтор Бакалово, съобщиха от Областно пътно управление. Дъждът, който валя в сутрешните часове на неделния ден е свлякъл земна маса, като от управлението заявяват, че участъкът ще е затворен до разчистването му.

В различните части на областта са паднали различни количества валежи, но до сериозни инциденти не се е стигнало, увери дежурният в Областния съвет за сигурност. До обяд, когато валежът спря, в пожарната са подадени 17 сигнала за отводнявания на мази, изтегляне на закъсали коли и прелели канализации и изхвърлени капаци на шахти, добави още дежурният.

По данни на кмета на добричкото село Владимирово количеството дъжд, което е паднало в района било 77 л на кв. м, като хората в селото били изключително доволни, след като неколкократно досега са правили молебени за дъжд.

В Пограничното село Дуранкулак кметът е заявил, че количеството на валежа е било 50 л на кв. Между 50 л и 60 л на квадрат бил и падналия дъжд в Кръгулево, където, по думите на кмета, имало извлечени посеви и пътни настилки в селото. От метеостанцията в Добрич заявиха, че в града валежът е бил 28 л на квадрат, а температурата след обяд е била 20 градуса. Дежурният заяви, че не се очакват повече валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай