Строят закрит плувен басейн в Русе

В комплекса, който ще бъде разположен на бул.„Липник“ в русенския кв. "Здравец", ще има филтрираща инсталация и състезателно оборудване по всички изисквания на Международната федерация по плувни спортове

Строят закрит плувен басейн в Русе | StandartNews.com

Закрит плувен басейн ще бъде изграден в Русе. Съоръжението ще бъде с олимпийски размери - 25/21 метра, ще разполага с 8 плувни коридора и зала с над 800 места за зрителите. В комплекса, който ще бъде разположен на бул.„Липник“ в русенския кв. "Здравец", ще има филтрираща инсталация и състезателно оборудване по всички изисквания на Международната федерация по плувни спортове.
Предвидени са още заведение за обществено хранене, конферентна зала, фитнес-зала и други улеснени за състезатели и граждани.Съвременното и енергийно ефективно съоръжение ще позволява целогодишно практикуване на плувни спортове от русенци и гостите на града. 
  Идейният проект на закрития плувен комплекс в Русе бе представен днес от общинската администрация. В общественото обсъждане участваха и спортните клубове в дунавския град.
Фото - Радио Шумен 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай