Старозагорци събраха над 50 000 лв за лечението на бебе Мая

На 5 януари Мая и семейството й пътуват до болница в Турция, където ще бъдат направени пълни изследвания на момиченцето и ще започнат да разработват стволовите клетки конкретно за нея

Старозагорци събраха  над 50 000 лв за лечението на бебе Мая | StandartNews.com

В една безпрецедента кампания, която обедини старозагорци с добри сърца,  бяха събрани близо 51 000 лева от необходимите 55 000 лева за лечението на старозагорското бебе Мая от злокачествено заболяване. На 5 януари Мая и семейството й пътуват до болница в Турция, където ще бъдат направени пълни изследвания на момиченцето и ще започнат да разработват стволовите клетки конкретно за нея. Първата вливка е предвидена за 10 януари, предвидени били още три. За толкова стигали събраните пари
 „Всички очакваме , че ще получим нова оферта за последващо лечение. Не знаем кога, не знаем и на каква стойност. Само знаем, че когато я получим, средствата трябва да ги имаме събрани, защото лечението на Мая ще е започнало и нямаме право да го прекъсваме. Така че, скъпи дарители, продължаваме по пътя, по който сме поели всички в името на Бебе Мая.
 Благодаря на всеки един от вас, който прие Мая в сърцето си!", споделят в социалната мрежа на страничката "Да помогнем на бебе Мая".
Тази седмица в подкрепа на Мая ще бъде проведен благотворителен базар  в регионалната библиотека "Захарий Княжески" на 13 и 14 декември. Благотворителен концерт организира и клубът за спортни танци " Меджик Степ" - Стара Загора. Той е  на 16 декември  вечерта в спортната зала "Иван Вазов", предоставена безплатно от община Стара Загора.
  Родителите на Мая публикуват и дарителска сметка  в Райфайзен банк
Титуляр: Мая Христова Христозова
MAYA HRISTOVA HRISTOZOVA
Фото - stz24
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай