Старозагорски бадминтонисти с 3 медала от Спешъл Олимпикс

На Световните игри в Абу Даби'2019 Иван Иванова се окичи със сребърен медал, а заедно с Ганка Иванов а извоюваха бронзови медали на смесени двойки.

Старозагорски бадминтонисти с  3 медала от Спешъл Олимпикс | StandartNews.com

Старозагорските бадминтонисти Ганка Иванова и Иван Иванов от дневения център "Св. Св. Козма и Дамян“, се завърнаха с три медала от Спешъл Олимпикс. На Световните игри в Абу Даби'2019 Иван се окичи със сребърен медал, а  заедно с Ганка  извоюваха бронзови медали на смесени двойки. Това не е първи медал на Ганка Иванова, която извоюва сребро за България на провелите се през 2015 г. в Лос Анджелис, САЩ световни летни игри „Спешъл олимпикс". Тогава кметът Живко Тодоров осигури средствата за обучение, пътуване и престой на единствената старозагорка, участник в игрите. Старозагорският градоначалник ще се срещне и поздрави с големия успех двамата  бадминтости в четвъртък, съобщиха днес от общината
  В Абу Даби България беше представена от 18 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 14 до 42 години от 10 български общини в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис. Българските атлети  завоюваха общо 19 медала на Спешъл Олимпикс в конкуренцията на повече от 7500 атлети с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания. 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай