Стара Загора със специален приз в категория „Проекти, свързани с развитие на градовете“ от конкурса „Сграда на годината“

Събитието се проведе в четвъртък в София и събра представители на различни браншови организации, местни и държавни институции

Стара Загора със специален приз в категория „Проекти, свързани с развитие на градовете“ от конкурса „Сграда на годината“ | StandartNews.com

Община Стара Загора заслужи специален приз в категория „Проекти, свързани с развитие на градовете“ от престижния и традиционен конкурс „Сграда на годината“. Три обекта бяха част от номинациите –  при „Социална инфраструктура – образование“ за новоизградената детска градина „Липа“ и общежитието към Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, а при  „Проекти, свързани с развитието на градовете“ за реновираната отсечка от ул. „Св. Княз Борис” в участъка от бул. „Руски” до бул. „Св. Патриарх Евтимий”, която е елемент от исторически формираната мрежа на Стара Загора.

„От името на кмета Живко Тодоров благодаря за тази специална награда на организаторите, както и за отличаването с нея на нашата работа като екип“, каза от сцената зам.-кметът арх. Мартин Паскалев. Той поздрави присъстващите с предстоящите празници и им пожела още по-ползотворна и креативна 2024 година.

Събитието се проведе в четвъртък в София и събра представители на различни браншови организации, местни и държавни институции. Сред гостите бяха главният архитект на Община Стара Загора Младен Иванов, директорът на Дирекция „Общински проекти и контрол по строителството“ инж. Гергана Михайлова и началникът на отдел „Устройство на територията“ арх. Николай Василев.

Стара Загора бе представена с номинация и в категория „Производствени и логистични сгради“ за една от новите фабрики на утвърдена местна компания в Индустриална зона „Загоре“.

Национален конкурс „Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай