Сряда,

Стара Загора е домакин на финалите на Балканска баскетболна лига

От: Стандарт -
651
Стара Загора е домакин на финалите на Балканска баскетболна лига
A
A
A

Финалните срещи на Балканската лига по баскетбол за мъже за първи път се организират в Стара Загора. Това стана ясно от думите на ресорния зам.-кмет на общината Красимира Чахова. Заедно със спортния директор на лигата Шай Щрикс и представители на четирите тима, борещисе за купата, се срещнаха с представители на местните медии малко преди началото на мачовете.

От 28 до 30 април ще се проведат финалите на лигата, а претендентите са Берое (Стара Загора), Апоел Беер Шева (Израел),КБ Пея (Косово) и КК Милениум (Чернагора).

„Приветствам с добре дошли нашите гости. Изключително развълнувани сме за днешното начало на мачовете.Благодаря на Шай Щрикс, че избра именно нашия, надявам се да гледаме едни интересни и вълнуващи срещи и разбирасе – да напълним залата с публика.Пожелавам успех на всички отбори“, приветства ресорният зам.-кметКрасимира Чахова.

„Първо искам да благодаря на Община Стара Загора, без която нямаше да сме тук. Вече ви наричаме наши приятели. Благодаря и на председателя на Управителния съвет на Баскетболен клуб "Берое" Васил Кифев, личи си любовта и всеотдайността му към баскетбола. Ние сме много горди, че осъществяваме финалите именно тук. Никой в България не вярваше, че ще вземем това решение.За първи път от 15 години имаме и 4 отбораот 4 различни държави, борещи се на финал", каза директорът на лигата Шай Щрикс.

Треньорите и капитаните на всеки отбор изказаха своите очаквания и вълнения за предстоящите срещи. Мачовете ще се играят в зала „Стара Загора“. Полуфиналите започват днес – от 16.30 часа на терена излизат Апоел Беер Шевас рещу КК Милениум. От 19.15 часа, за трофея ще играят отборите на Берое и КБПея.Финалистите ще се срещнат от 17.00 часа в неделя, а шампионът ще стане ясен с мач в 19.30 часа.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията