Сред отличените с награда „Серафим“ за спасителните дейности в Турция е и бургазлията Антон Парталев

В Нов български университет се проведе церемонията по връчването на наградите “Серафим”

Сред отличените с награда „Серафим“ за спасителните дейности в Турция е и бургазлията Антон Парталев | StandartNews.com

В Нов български университет се проведе церемонията по връчването на наградите “Серафим”. Кръстени на едноименния разказ на Йордан Йовков, с тях се поощряват примери за проявена гражданска доблест и човешка доброта. Тази година във фокуса на вниманието бяха хората и организациите, участвали или подпомагали спасителните дейности след унищожителното земетресение в Турция.

Вчера една от наградите бе присъдена на сдружение “Пещерно спасяване”, чиито членове се включиха като доброволци в издирвателни операции и спасителни акции за изваждане на затрупани хора в град Антакия, област Хатай. Част от тази група е и бургазлията Антон Парталев. Той казва, че без колебание се е записал като доброволец в мисията. Според него не е трудно хората да си помагат не само при извънредни ситуации, но и в ежедневието.

Наградата „Серафим“ е учредена през 2022 г. под патронажа на президента на България г-н Петър Стоянов. Организатори са Нов български университет, Софийският университет и българският ПЕН клуб, както и учени, писатели, журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай