Кърджали иска нова спортна зала

Представители на спортните клубове и кметът на Кърджали с открито писмо до Бойко Борисов и Красен Кралев

Кърджали иска нова спортна зала | StandartNews.com

Открито писмо от представителите на спортните клубове на територията на община Кърджали и кмета на общината Хасан Азис бе изпратено до премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев. В него се изразява позицията на спортните клубове относно месторазположението на новата спортна зала. Подписалите се изтъкват, че ситуирането на новата зала в промишлената част на града е в противоречие с приетия и одобрен план на Кърджали. „В една от активните промишлените зони, където ще се развива цинково производство и продължава да функционира производство на бентонит, е неприемливо и неподходящо за спорт и спортни съоръжения. Новата спортна зала ще бъде в зона, откъдето преди години заради влошеното качество на атмосферния въздух са изместени село Доброволец и техникума по селско стопанство”, се подчертава в писмото. Изтъква се още, че районът е отдалечен от жилищните зони на града и достъпът към зоната ще бъде затруднен, особено за децата и за хората в неравностойно положение, за които няма създадени други условия за отдих и развлечения. Писмото е подкрепено единодушно от представители на 17 клуба от реално действащи 21 спортни клуба.

Тяхното предложение е новата зала да бъде върху терен до Стадион „Горубсо“ и второто - в зоната на новопостроения Парк „Арпезос Север“, край брега на река „Арда“.

Правителството т. г. одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. в размер на 3, 6 млн. лв., с които ще бъде финансирано изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали по проект, представен от областния управител.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай