София: Увеличават синята зона, удължават работното й време

Има конкретни предложения за увеличаване както на работното време, каза шефът на Градска мобилност в София

София: Увеличават синята зона, удължават работното й време | StandartNews.com

Има конкретни предложения за увеличаване както на работното време на "синята зона", така и за промяна на обхвата на "зелената зона". Това коментира пред "Фокус" изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев.

"Това е тема, по която се говори от доста месеци. Обсъжда се и промяна част от "зелената зона", където е по-натоварено, да стане "синя". Това са неща, които следва да дойдат като становище, инициатива и доклад от съответните районни кметове. Естествено ЦГМ и групите в Столичния общински съвет (СОС) имат своето виждане", коментира Дилчев.

По думите му последните две зони в кварталите "Яворов" и "Иван Вазов" показват, че въвеждането на зона определено води след себе си и до въвеждане на ред в квартала.

"В течение на времето действително кварталът се успокоява транспортно и осигурява достатъчно места за живущи. Отново ще кажа, че на определени места в центъра зоните вече са претоварени. Живущите имат искания към СОС, както за вдигане на цените, така и за увеличаване на работното време. Предстои да видим и какви решения ще бъдат взети в тази насока", каза още Димитър Дилчев.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай