Слаба избирателна активност във Варна до 10, 30 часа

Слаба избирателна активност във Варна до 10, 30 часа | StandartNews.com

Варна. Слаба избирателна активност на частичните местни избори в морската ни столица. „2,58 % е избирателната активност на кметските избори във Варна", съобщава Кристиян Богоев, зам.-председател на Общинската избирателна комисия (ОИК). До момента не е известно да има по-слаба активност, допълни говорителят на ОИК.

До 10, 30 часа 7496 варненци са упражнили своя вот за кмет. Данните са към 10,30 часа. Най-много активни избиратели има в район „Приморски" и село Звездица, Варненско. В някои секции до този момент не е гласувал нито един избирател. Изборният ден протича спокойно, няма сигнали за инциденти.

Вече има и няколко сигнала, които са получени от членове на избирателни секции. Единият е свързан с периметъра около училище „Елин Пелин" във Варна. Там е бил забелязан варненец, който стои на една позиция и често комуникира с избиратели от ромски произход. Другият сигнал е а това, че на наблюдател в секциите е отказана информация за броя на бюлетините. Проверка показва, че такъв тип данни не може да бъдат давани на наблюдатели.

На някои места има и несъвпадение на номерата на избирателна секция и този върху бюлетините. Говорителят на ОИК Кристиян Богоев уточни, че няма подобно изискване и хората трябва да бъдат спокойни.

Точно в 10,00 в Медицински Университет дойде да гласува независимият кандидат за кмет на Варна Христо Бозов, заедно със съпругата си др. Ана Бозова.

В 11.30, в училище "Васил Априлов", пусна бюлетина и кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. "Гласувам Варна да стане европейски град", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай