Шест старозагорски двойки ще си кажат „Да" в Международната седмица на брака

Всяка една от тях ще получи поздравителен адрес от кмета на общината Живко Тодоров

Шест старозагорски двойки ще си кажат „Да" в Международната седмица на брака | StandartNews.com

Шест старозагорски двойки ще си кажат заветното „Да" в дните от 7-и до 14-и февруари, когато се отбелязва Международната седмица на брака. Всяка една от тях ще получи поздравителен адрес от кмета на общината Живко Тодоров, уточняват от общинския пресцентър.

В Стара Загора, от началото на 2023 година, са сключили най-романтичния договор 19 двойки, а общо жителите на общината, които са се бракосъчетали през първите пет седмици на новата година са 26. Това сочат данните на Дирекция „Гражданско състояние" на Община Стара Загора. Запазва се и тенденцията за изнесените ритуали, те са почти два пъти повече.

Тази година няма желаещи да сключат брак на Свети Валентин. Досега това е бил един от предпочитаните дни за скрепяване на любовта. В предходни години е имало случай на десет млади семейства, които са се врекли в обич навръх 14 февруари.

Не буди особен интерес и друга дата, която се избира от влюбените заради повтарящите се числа – 23. 03. 2023 г. В Деня на хумора обаче, не на шега, ще си кажат „Да" четири старозагорски двойки.

Към момента, два от най-атрактивните дни за бракосъчетание, според записалите се, са 9-и и 16-и септември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай