Серафим Бързаков символично запали олимпийския огън в Благоевград

Двукратният световен шампион по борба поведе и факелното бягане в града по повод Международния олимпийски ден и Дена на българския олмпиец

Серафим Бързаков символично запали олимпийския огън в Благоевград | StandartNews.com

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец – 23 юни, БОК, Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград организираха факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”. Преди старта на факелното бягане Серафим Бързаков, двукратен световен шампион и вицеолимпийски шампион от летните олимпийски игри в Сидни 2000, символично запали олимпийския огън и даде старт на бягането.

В проявата взеха участие около 100 спортиста. Сред бегачите имаше студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски”, преподаватели, ученици и деца от спортните клубове в Благоевград. Във факелното бягане участие взеха жители и гости на Благоевград.

Участниците в кроса получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай