Селска сватба вкарала в беля губернатора (ОБЗОР)

Селска сватба вкарала в беля губернатора  (ОБЗОР) | StandartNews.com

Приеха в "Пирогов" катастрофиралия Петър Василев

Фенове и възмутени граждани спорят в нета за почерпения управник

Областният управител на Разград Петър Василев, който катастрофира тежко в нощта срещу сряда, беше преместен в "Пирогов". В четвъртък преди обед реаномобил на разградската болница тръгна с пострадалия губернатор за столицата.
Състоянието на Василев бе стабилизирано и лекарите решиха, че той може да бъде транспортиран довисокоспециализирана клиника, където трябва да му бъде оказана медицинска помощ.

Става дума за ортопедична намеса, тъй като най-тежко са пострадали двата крака на губернатора, които са с открити замърсени фрактури, обясни изпълнителният директор на болницата в лудогорския град д-р Марин Керчев. Заедно с Василев за София е отпътувал и началникът на интензивното отделение на местната болница д-р Георги Кулишев.
Ден след жестоката касапница на пътя продължава да

не е ясно, какво е правил губернаторът късно през нощта

на третокласното шосе близо до село Самуил, където в малките часове е бил открит потрошен в служебния "Мерцедес" от случайно преминаваща кола.
Василев е пътувал сам, като инцидентът е станал на равен пътен участък, последван от десен завой. Губернаторът не успял да овладее автомобила, навлязъл в гората край пътя и се блъснал. От жестокия удар дървото е паднало. Мъжът е шофирал без предпазен колан и с 3 промила алкохол в кръвта, съобщиха от прокуратурата.

Депутатът д-р Валентин Василев, който оглавява местната структура на ГЕРБ в региона, заяви, че в сряда никъде в областта не е имало планирани политически прояви на управляващата партия. Дали катастрофиралият губернатор, който беше общински координатор на ГЕРБ в община Самуил, е имал партийни срещи в района, за който той отговаря, не е ясно. Местни хора разказват, че в сряда вечер в село Хърсово, откъдето видимо се е прибирал след полунощ областният, е имало сватба, но бил ли е той на трапезата и там ли е погълнал астрономическите количества алкохол, докарали му 3 промила спирт в кръвта, предстои да се изяснява.

Петър Василев е едно от знаковите лица на ГЕРБ в Разград. Той е сред учредителите на партията, определен за общински координатор за Самуил при структурирането на организацията и продължава да е такъв и досега. През 2011 година бе избран за общински съветник в Разград, а миналата година получи третото място в кандидатдепутатската листа на герберите. Когато кабинетът Борисов 2 пое управлението, Василев естествено получи доверието на управляващата партия и зае губернаторския пост.
Никой в града не може да отрече, че 45-годишният икономист е истински отдаден на своята партия. Когато пое губернаторския пост Пешо, както го наричат приятели и познати в Разград, не изостави задълженията си на координатор в Самуил. Хората от най-малката разградска община разказват, че той постоянно

обикаля селата там, помага на когото с каквото може

и единственото, което очаква за отплата, е на всички избори избирателите да дават доверието си на неговата партия.
Допреди да влезе в политиката Василев бе повече познат на колегите си икономисти и счетоводители.

Той дълги години работи в РЗОК - първо като главен счетоводител, а после като заместник-директор. Обикновено рядко взема думата, говори малко, но знанията му на експерт никой никога не е оспорвал. Гмурнал се във водите на обществения живот обаче, той трудно съчетаваше подчертания си индивидуализъм с качествата на масовика, нужни за работа на терен. Невинаги намираше подкрепа сред колегите си в партията, затова пък упорито я търсеше сред хората в Самуилско, коментират приятелите му.

Самият Василев признаваше, че от отдадеността му към ГЕРБ най-много страда семейството му. Той е баща на 3 деца, като само по-малката му дъщеря сега живее с родителите си. Зает с работа и партийна агитация, той често отсъстваше от къщи и жена му не криеше, че това я изнервя. "На него обаче не може да му се влияе", признаваше тя и всеотдайно поемаше тежестите на домакинството, докато половинката й работеше на полза роду.

До фаталната нощ в сряда нещата около Василев изглеждаха като идеално подреден агитационен пъзел, в който политикът в името на работата доброволно се лишава от радостите на ежедневието. Дали и доколко това е така, Петър сам си знае. Убийствено високите алкохолни остатъци в кръвта му обаче са на път да изтрият и многото добрини към хората, които той несъмнено е направил и които благодарните избиратели втори ден описват в интернет форумите. Тяхното човешко признание обаче е удавено в общия гняв на стотиците граждани, за които пияният губернатор е олицетворение на разпуснатия български властник, който не признава законите и нехае за сигурността на другите на пътя.

Като водопад валят въпросите на общественото възмущение, което иска да знае, защо в извънработно време висшият държавен служител е яхал като джигит служебния си "Мерцедес". Защо се е наливал като за последно, след като е знаел, че му предстои да шофира. И може ли да има ред в държава, в която законите се нарушават от високопоставените й граждани. На тези и други нелеки въпроси тепърва ще се търси отговор.

Междувременно заместничката на Василев Нурие Црънгалова пое временно властта в Разград. Според запознати веднага след като излезе от болницата, Василев най-вероятно ще бъде уволнен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай