Село гони санитарка – лекувала болни от корона

Нещо повече - внуците на жената са отстранени от училище

Село гони санитарка – лекувала болни от корона | StandartNews.com

Докато Свищов и Шумен ридаят заради липса на лекари и са благодарни на всяка помощ, едно село изгони благородна санитарка, защото помага на заразените. Тъжната история разказа бТВ. Санитарката в COVID отделението на университетската болница в Бургас Йорданка Желязкова е принудена да спи навън – под моста, след като е давала дежурства, защото съселяните й не е позволяват да се върне вкъщи в село Равнец. Страхували се да не ги зарази. Нещо повече - внуците на жената са отстранени от училище.

Йорданка Желязкова е командирована от хирургичното в COVID отделението на болницата за 45 дни. Още с първите дежурства се сблъсква със страха на хората в селото й.

"Дъщерята реве - майко недей идвай, забранено е да се прибираш. Бях 12 часа дежурство и отидох на плажа под моста да спя. Защо ми забраняват да се прибирам вкъщи? Каква ми е вината, че съм решила да помагам на хората", плаче жената.

Засега Йорданка Желязкова остава да спи в хирургичното отделение. В селото й обаче недоволството продължава. Родителите от селото са разделени - едни са против внуците й да влизат в клас, други - предлагат алтернатива. От сряда двете деца, които са в първи клас, са отстранени от часове в училище. По-късно едното е развило грипоподобни симптоми.

В селото са категорични – или санитарката да не се прибира, докато работи в COVID отделението, или внуците й да не ходят на училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай