Самолет кацна между две села, подлуди хората

Мислят, че машината е аварирала,но се оказа...

Самолет кацна между две села, подлуди хората | StandartNews.com

Два дни хората от санданските  села Поленица, Дебрене, Малък и Голям Цалим коментират само пътническия самолет, „кацнал” на баира между с. Поленица и Дебрене. Машината изплаши хората, защото самолетът се вижда от далече. Мястото е открито и от Поленица и Дебрене се вижда самолетът. Всички помислиха, че машината е аварирала, докато накрая се оказа, че тя е само макет от ламарина, съобщи struma.bg.

В първия ден след появяването на самолета десетки любопитни жители не само от околните села, но и от Сандански посетили мястото и искали да видят отблизо самолета. Първоначално се коментирало, че самолет е кацнал след авария в Сандански. Но след часове се разбрало, че самолетът е макет и достъпът до него е ограничен.

Един от първите, който е заснел макета, е търговецът Бойко Иванов. Със съпругата си Дарина се връщали от село Дебрене и видели макета, но помислили, че е истински самолет. Решили, че самолетът е аварирал, и хукнали към мястото да спасяват пасажерите.

„Беше малко след 15.00 ч., когато се прибирахме от с. Дебрене, и отсреща видяхме самолет. В първия момент със съпругата ми си помислихме, че е аварирал. Но не видяхме никакви хора или дим, което да подсказва, че има проблем. Приближихме се по-близо и видяхме хората, които са го монтирали. Казаха ни, че няма проблем, да не се притесняваме. В сряда, 16 юни, тук ще се проведе международно обучение за симулиране на аварийно приземяване на пътнически самолет. След като ни казаха, че е макет, аз и Дарина се успокоихме, тъй като сме ставали свидетели на какви ли не инциденти”, разказа Бойко пред struma.bg.

От 20 години развиваме търговска дейност, посещаваме всички населени места в общините Сандански, Струмяни  и Кресна. Това е нашият бизнес и сме приятели с местните хора”, каза още Бойко Иванов, който сподели, че е бил изненадан първо от мащабите на макета на самолета, а и от мястото на което е монтиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай