Ревизоро успокои Черноморието. Няма водна криза

Зам.-министърът на регионалното развитие инспектира състоянието на язовирите във Варна и Бургас

Ревизоро успокои Черноморието. Няма водна криза | StandartNews.com

Няма водна криза. Така екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков успокоиха хората по Черноморието.

„Всички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни – в язовир „Камчия” за следващата поне година и половина има осигурена вода. За воден режим или криза не може да се говори”, заяви на брифинг в Бургас Нанков. Той и Емил Димитров  инспектират състоянието на язовирите в регионите на  Варна и Бургас.

Според Нанков има още няколко спешни ВиК задачи, които трябва да се решат в област Бургас. Една от тях е аварийното водоснабдяване на трите села Маринка, Димчево и Твърдица, които преди две седмици бяха наводнени. „Има резервиран бюджет от Българския ВиК холдинх и предстои внасянето на проекти за две от селата”, категоричен е зам.-министър Нанков.

По думите му тази година, за разлика от миналата, има изобилие от валежи, последиците от които са създали проблеми в планинските области, където са се активирали тежки срутищни процеси. „За съжаление в този период други дейности, освен аварийно обрушване на скатове, не могат да бъдат извършвани. Но в рамките на пролетните и летните месеци, има заделен бюджет от АПИ, опасните участъци ще бъдат обследвани", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай