Разбиха огромна нарколаборатория за марихуана

Участък Бойчиновци предприеха проверка на помещения в бивша производствена сграда в Бойчиновци

Разбиха огромна нарколаборатория за марихуана | StandartNews.com

Разбиха огромна модерна нарколаборатория за марихуана в Северозападна България. След получен сигнал и проведено разследване, в късните часове вчера криминалисти на ОДМВР- Монтана и служители от Участък Бойчиновци предприеха  проверка на помещения в бивша производствена сграда в Бойчиновци, предаде Вести.

В хода на процесуално-следствените действия е установено че помещенията били приспособени за наркооранжерия. За целта те били оборудвани с модерна техника - релета с таймери, осветителни тела, въздуховоди, климатици, лампи и вентилатори.

От едната от залите са иззети саксии с 600 растения от вида на канабиса (близо 52 кг), а от друга - над 13 кг суха тревна маса. Назначена е експертиза на иззетото количество наркотик. В рамките на операцията тази сутрин е установено и  незаконно присъединяване към ел. мрежата на електроразределителната компания.

По случая са образувани две досъдебни производства – едното за отглеждане и съхранение на наркотични вещества с цел разпространение, а второто – за незаконно присъединяване към ел. мрежата на електроразределителната компания.

По случая има заподозрян, оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай