Радослав Ревански: Белица изпълнява проекти за над 10 милиона лева

Предстои да започне провеждането на обществени поръчки

Радослав Ревански: Белица изпълнява проекти за над 10 милиона лева | StandartNews.com

Източник: ДПС

Община Белица изпълнява проекти за над 10 милиона лева, свързани с инфраструктурата. Предстои да започне провеждането на обществени поръчки за проекти за повече от 30 милиона лева, каза в интервю за БТА кметът на Община Белица Радослав Ревански.

Проектите са свързани с водоснабдяване, канализация, асфалтиране, рехабилитация на пътища, корекция на Белишка река, както и на деретата в белишкото село Краище.

Наред с тези проекти, има спечелени и за саниране на два блока в центъра на Белица, сградата, в която се помещават редица изнесени държавни структури, кметството на село Бабяк и други. Предстои да се кандидатства и за саниране на полицейския участък в града.

Цялата община се преобрази през изминалите няколко години, посочи Радослав Ревански. Наред с инфраструктурните проекти, които променят облика на населените места в Община Белица, предстои да се реализират и проекти в образователната инфраструктура, допълни той.

По думите на Ревански предстои кандидатстване за финансиране, с което ще бъдат изградени и модернизирани физкултурни салони в училища в Бабяк и в Белица, нова спортна площадка до стадиона в Краище. "Всички инструменти, които са възможно и могат да ни донесат европейски средства и средства от държавния бюджет, всички механизми на Европейския съюз, използваме на максимума", коментира още общинският кмет.

Промяната, която настъпва в община Белица, вече води и инвеститори. Сред най-големите е германският предприемач Матиас Цайтлер, който създава база за дигитални номади от целия свят в планинския курорт Семково. "Той закупи една огромна база в курорта, в която инвестира близо 16 млн. лева за около две години. Това показва, че сме един добър партньор на бизнеса и създаваме условия, каквато всъщност е и нашата задача. Ние не можем да правим цехове като Община, не можем да строим фабрики, но ние сме длъжни да създаваме условия", каза още Радослав Ревански.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай