"Радецки" отново е на Козлодуйския бряг

Корабът-музей се завърна след извършен ремонт в Браила

"Радецки" отново е на Козлодуйския бряг | StandartNews.com

След извършен в румънския град Браила ремонт на подводната част на сух док, корабът-музей "Параход Радецки" се завърна на Козлодуйския бряг.

Корабът бе провлечен в края на миналата година до Браила, където успешно бе осъществена първата част от плановия преглед и ремонт за установяване на годността на външната обшивка на корпуса и устройствата в подводната част не кораба. Корабът премина и  през преглед и изпитания на конструкцията, ремонт на корпуса и надстройките и основен ремонт на двигателно-гребните колеса.
 
След като се завърна на родна земя, корабът-музай "Параход Радецки" ще домува в пристанището на Козлодуй. От Националния исторически музей разработват концепция за обновяване на постоянната му експозиция, представяща делото на Христо Ботев. Планирано е в началото на месец април 2020 г., корабът-музей да отвори врати и да посрещне първите си посетители.
 
В следващата фаза от обществената поръчка - "Ремонтни дейности, които ще се извършат на вода", предстои преглед и ремонт при необходимост на корабните системи, устройства и механизми, пише канал 3. Едва след това ще може да получи Корабно удостоверение за вътрешно корабоплаване от Изпълнителна агенция "Морска администрация" и ще възобнови и плавания в река Дунав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай