Понеделник,

„Работилница за родители“ отвори UNICEF в Дулово

От: Станка Христова -
„Работилница за родители“ отвори UNICEF в Дулово
A
A
A

Програма за родители стартира в община дулово.В продължение на три години съвместно с UNICEF екипът на Центъра за обществена подкрепа в града ще предложи на родителите в града по 14 работилници. Дългосрочната цел на тази програма е да създаде устойчив модел за подкрепа на родители на малки деца на възраст до 4 години, както и на бъдещи родители.

Програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно“ е предназначена за родители на много малки деца – от 0 до 4 години. В основата й са залегнали съвременните разбирания за развитието на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда, за разгръщане на потенциала на детската личност.

Основополагащо в нея е разбирането, че родителството трябва да бъде в най-добрия интерес на детето, т.е да насърчава положителните отношения между възрастни и деца, които да допринасят за развитието както на детето, така и на родителя.

Програмата е универсална – насочена към всички родители, като им осигурява възможност да споделят своя опит, знания и притеснения, свързани с отглеждането, общуването с най-малките деца, както и да разширят познанията си за детското развитие и психологически потребности в най-ранното детство.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички