Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски

При проверката е установено, че огнената стихия е възникнала през нощта на понеделник срещу вторник

Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски | StandartNews.com

Районната прокуратура в Благоевград започна разследване на смъртта на двамата горски служители, които загинаха вчера при гасене на пожара в община Сандански.

Образувано е досъдебно производство по случая.

При проверката е установено, че огнената стихия е възникнала през нощта на понеделник срещу вторник между селата Петрово и Голешово.

Пламъците били овладяни, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Вчера след обяд на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горско стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай