Вторник,

Проект за цялостно озеленяване на Благоевград възлага общината

От: Стандарт -
Проект за цялостно озеленяване на Благоевград възлага общината
A
A
A

Община Благоевград възлага проект за цялостно озеленяване, който обхваща ключовите точки в града. Сред тях са терени около улици, междублокови пространства и изграждане на зелени пояси. Това заяви на редовното заседание на Общинския съвет кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Знаете, че средствата за озеленяване и поддържане на зелената система за 2019 година са завишени в пъти, в сравнение с минали години. Средствата за измиване на улици също са значително повече. В момента се изпълнява проект по Трансгранично-сътрудничество за изграждане на 5 сондажни кладенеца, за напояване на зелените площи. Навсякъде в града поставяме и цветна украса“, каза кметът Камбитов .

Той подчерта, че проблемът със замърсяването на въздуха в Благоевград е осезаем през зимните месеци, когато хората се отопляват на твърдо гориво, и добави, че в момента стойностите на фините прахови частици са в норма.

По време на заседанието беше прието и предложение, засягащо изпълнение на мерките, заложени в „Програма за управление на отпадъците на Община Благоевград 2015-2020г.“. Гласувано бе и предложение за изпълнение на мерките, заложени в Програмата за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух на фини прахови частици, полициклични ароматни въглероди на територията на Община Благоевград.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията