Четвъртък,

Прекратиха пълномощията на селски кмет

От: Станка Христова -
110
Прекратиха пълномощията на селски кмет
A
A
A

Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Киченица Юзджан Рамаданов. Санкцията е наложена заради това, че селският първенец  не е спазил срока, в който е трябвало да  прекрати участието си в търговска фирма.
Рамаданов бил едноличен търговец, но в предварителната декларация, подадена по Закона за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, не е споменал това обстоятелство. Той нарушил и ЗМСМА, като поискал от съда да заличи фирмата му два  месеца и половина след избора му за кмет, установи проверката на ОИК.

Юзджал Рамаданов бе избран през октомври за кмет на селото с гласовете на ДПС. На местния вот той победи още на първи тур кандидата на ГЕРБ Дамян Йосифов, който управлява в Киченица предходния мандат и бе единственият му съперник на местните избори през 2019.

Ако решението на ОИК Разград бъде потвърдено от съда, в селото ще има нови избори. Това  ще е вторият частичен вот в областта, след като стана ясно, че ново гласуване се налага и в исперихското село Къпиновци, защото  новоизбраният кмет там Ариф Васви бе назначен за заместник-кмет на Исперих.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички