Посрещнахме 2024 г. на площадите. Къде беше най-пищно

Какво си пожелаха българите

Посрещнахме 2024 г. на площадите. Къде беше най-пищно | StandartNews.com

Новата 2024, която е високосна настъпи с пожелания за здрава, добра и мирна година за всички нас. С много светлина и концерти на открито посрещнаха новата година в големите градове у нас. С надежда за ново начало, едни - с ритуали, а други - с пищна заря и наздравици - светът посрещна 2024 година. Празненствата привлякоха стотици хиляди по площадите в различни точки на планетата и очаквано преминаха при засилени мерки за сигурност, предаде БНТ.

София посрещна новата година по традиция с концерт "Под звездите" на площад "Княз Александър I". Извън традицията зарята на площада беше заменена със светлинно шоу.

Ясното време обаче привлече много софиянци и гости на столицата на Копитото, където в първите минути на 2024 наблюдаваха фойерверките. Хората си пожелаха:

"Здраве и любов и да сме щастливи!"

"Всичко лошо да остане назад и за продължим с хубавото напред!"

И в Русе топлото време и "Обичайните заподозрени" привлякоха хиляди на площад "Свобода" с надеждата за по-добра година.

"Да сме всички щастливи, усмихнати и малко по-добри."

Край морето, в Бургас, настроението също беше горещо.

"Новата година да е по-добра от предната и всички мечтаем децата ни да са по-добре от нас!"

В полунощ красива заря завладя небето на Варна.

"Успех и здраве е най-важното, другото си го има в магазините."

В сърцето на Пловдив също хиляди посрещнаха новата година под открито небе. Точно в полунощ жителите и гостите на града се насладиха на т.н. "тиха заря".

Стотици жители на Благоевград посрещнаха настъпването на новата 2024 година на площада в центъра на града с фолклорен концерт под открито небе, много наздравици и дълго хоро. За първи път тази година от общината взеха решение да не подсигуряват празнични фойерверки с цел съпричастност към деца, възрастни и животни, които изпитват силен стрес от пиротехнически изделия, както и от екологични съображения. Точно в полунощ факли и бенгалски огън озариха площада под звуците на националния химн.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай