Пореден абсурд: Куполът в Благоевград запален след кръчмарска свада

Задържан е 43-годишен мъж от Дупница, който тръгнал да бяга към Англия

Пореден абсурд: Куполът в Благоевград запален след кръчмарска свада | StandartNews.com

Мъж на 43 години от Дупница е задържан за умишлен палеж на пожара в центъра на Благоевград, който унищожи емблематичната сграда "Купола".

„Потвърди се информацията, че пожарът е тръгнал от електротаблото, той е резултат от умишлен палеж“, съобщи за bTV Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград.

„Лице от Дупница, след скандал в заведението, взема бутилка с бензин и я запалва в таблото, след което бяга с личния си автомобил. В продължение на 8 часа лицето беше под национално издирване. Заловен около полунощна излизане от българската граница на ГКПП „Калотина“ в посока Сърбия“, обясни още Борислав Ковачки.

Мъжът не е криминално проявен, на 43 години е и има постоянно жителство в Англия. „Доколкото знам, охраната е извадила от заведението конфликтни личности в края на вечерта, не съм бил там, но знам, че е имало конфликт и са се заяли с обслужващия персонал“, посочи и собственикът на заведението – Красимир Цуцаков.

Мъжът е разкрит благодарение на записи от камерите на заведението и на общински камери. На хората, чиято собственост е пострадала при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ, съобщи кметът на града Илко Стоянов.

Мъжът ще бъде задържан за 72 часа за внасяне на постоянна мярка задържане под стража. По думите на Георги Пармаков, директор на пожарната в Благоевград, пожарът е бил изключително голям.

„Разпростря се на голяма площ, но обхвана само покрива и не слезе по етажите. По покрива има много кухи неизползваеми пространства, обшити с изолация и дърво, покрити отгоре с ламарина. Наложи се цялата конструкция да се реже и кърти, за да може да се спре огъня. Най-важното е, че няма засегнати жилищни сгради и няма пострадали хора“, заяви Георги Пармаков.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай