Помощи за енергийно бедните! Чепеларе с формула

Германия споделя опита си на форум в родопското градче

Помощи за енергийно бедните! Чепеларе с формула | StandartNews.com

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) с подкрепата и съдействието на Посолството на Федерална република Германия в София организира серия от информационни събития „Climate Talks Bulgaria“. Целта на тези информационни срещи е да се повиши осведомеността и да се улесни ноу-хау трансферът относно климатичната неутралност и намаляването на CO2 емисии в българските общини, съобщиха организаторите за „Стандарт“.

На 27 ноември 2023 г. се проведе първи информационен ден в Чепеларе.

Събитието бе открито от д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, който отбеляза, че чрез обединени усилия може да се постигне значителен напредък в борбата с изменението на климата и да се създаде устойчиво бъдеще. Кметът на община Чепеларе,  Боран Хаджиев също се включи в откриващата част.

Форумът „Climate Talks Bulgaria“ в Чепеларе беше платформа за анализ и равносметка докъде е стигнала в развитието си в България по отношение на климатичната неутралност.  Засегнат беше въпроса за въвеждане на дефиниция за енергийна бедност. Бяха обсъдени мерките, които държавата ще предприеме в близко бъдеще за подпомагане гражданите в тази насока, с особен акцент върху това какви възможности имат общините като социални и екологични ползи с тези мерки. Останалите дискутирани теми бяха свързани с енергийната ефективност и ВЕИ,  гражданските енергийни общности и въглеродния отпечатък на отпадъците, тяхното управление, както и споделянето на добри примери и практики  у нас и от света.

чепеларе форум

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай