Полицията на крак за събития четири в едно

Старозагорската полиция е на крак за струпалите се четири в едно събития между 24 и 26 май - общоградско шествие,абитуриентски балове, футболната среща между „Берое“ и „Левски“ и изборите за Европейски парламент

Полицията на крак за събития четири в едно | StandartNews.com

 Старозагорската полиция е на крак за струпалите се четири в едно събития между 24 и 26 май - общоградско шествие,абитуриентски балове, футболната среща между „Берое“ и „Левски“ и изборите за Европейски парламент.
 Засилено полицейско присъствие и временна организация на движението са част от мерките, които ще предприемем, казаха от областната дирекция на МВР в Стара Загора. 
 Те се въвеждат още на 24 май сутринта, когато стартира шествието по улиците на града по повод празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. Засилено полицейско присъствие ще има и вечерта около заведенията, където ще се проведат абитурентските празненства.
 В празничния ден ще се проведе и футболната среща между отборите на „Берое“ и „Левски“, заради което на входовете на града ще има изградени временни КПП-та за проверка на феновете на гостуващия отбор.
  Стана ясно, че въпреки абитуриентските балове, кметът на общината Живко Тодоров ще издаде традиционната заповед да забрана на продажбата и употребата на алкохол в деня за размисъл и в изборния ден. 
  В ход е и цялата организация по охраната на изборните бюлетини и избирателните секции.Още днес изборните книжа щели да бъдат извозени под охрана по общините в  Старозагорска област. Тук бюлетините ще  бъдат съхранявани и пазени до 25-ти май, когато ще ги получат ръководствата на избирателните секции. След това всички секции ще бъдат охранявани от полицията до края на изборния ден. 
След приключване на изборите отново под охрана изборните книжа ще бъдат извозени до районната избирателна комисия, която тази година ще работи в сградата на регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Около нея  също ще бъде създадена ще има и временна организация на движението до приключване работата на РИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай