Полиция затвори Слънчев бряг заради Митьо Очите (ОБЗОР)

Полиция затвори Слънчев бряг заради Митьо Очите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Загина бодигардът му Александър

Полиция затвори Слънчев бряг заради Митьо Очите. Обиски, разпити и огледи блокираха курорта от снощи- след стрелбата срещу Димитър Желязков и хората му.

Лекарите продължават да се борят за живота на Очите. Той се намира в реанимацията на бургаската болница. Екипът е ръководен от най-добрия хирург д-р Георги Мигаров. Хирурзи и реаниматори обаче не могат все още да кажат дали 43-годишния бос ще оцелее.

Д-р Мигаров е уверил близките на Желязков, че най-тежката част от животоспасяващите интервенции по тялото му вече е приключила – зашиването на пикочния мехур, пише "Флагман".

Стандарт Нюз припомня, че в 20:57 часа на 8 юни група от около 30 човека, водена от Митьо Очите, влиза в бар "4you", в който по това време е пълен с клиенти. Очевидци твърдят, че Очите и хората му били с бронежилетки, изглеждали потресаващо. В заведението започнал "дъжд от куршуми" срещу групата, която искала да си осигури т. нар. "такса спокойствие" от собственика. 

До момента четирима души са задържани заради престрелката. Това обяви снощи главният секретар на МВР комисар Георги Костов, който пристигна в Слънчев бряг, за да се запознае на място със случая.

Един човек е убит минути след започването на стрелбата- Александър, гардът на Очите, започнал наскоро работа при него. Той е бил зад гърба на Желязков и е поел куршумите вместо него като щит. Ранен е и Никола Маринов- друг бодигард на Очите. Няма опасност за живота му. 

Възможно е престрелката да е следствие от предхождащ битов конфликт, но на този етап не можем да изключим и някакви бизнеспротиворечия, допълни Костов. И уточни, че стрелбата е била вътре в заведението, но изстрели са насочени и вътре в заведението.

30-40 души от обкръжението на Митьо Очите са влезли в сблъсък с група от десетина мъже, гравитиращи около други посетители в заведението, добави главният секретар на МВР. 

"Лейтенанти" на Очите се опитвали да пласират кокаин 

Битка за доставките на кокаин и амфетамини по заведенията в Слънчев бряг е основната версия за стрелбата срещу Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Борбата за контрол над наркодоставките в най-големия морски курорт се води преди всеки летен сезон, смятат полицаи.

Атентатът срещу Очите идва само 2 дни след мащабната полицейска операция в Бургас, в която бяха задържани Петър Биберов-Кюфтето и шефа на бургаския клон на охранителната фирма " VTA " Николай Мечков заедно с още 9 техни подчинени.

Петър Биберов-Кюфтето е смятан за един от най-големите конкуренти на Митьо Очите, твърдят разследващи. Влиза в конфликт с него, докато Очите е в затвора. Тогава опитал да завземе негови територии. През лятото на 2008 г. Николай Мечков и Николай Далакманов бяха задържани с още 7 души по обвинения за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и нанасяне на материални щети на автомобили , известна повече като "Бандата с кирките".

Според криминалисти от Бургас обаче, друга група, която държи едни от най-оборотните заведения в Слънчев бряг и е близка до известния висаджийски бос Христохрос Аманатидис-Таки се възползва от ситуацията и се опитва да стане лидер на пазара на наркорзапространението, като отстрани "символа" на по-дребните наркодилъри в морския курорт.

Моментът е перфектен за отстраняването на Очите, чийто "лейтенанти" се опитват в началото на всеки летен сезон да превземат разпространението на дрога и доставките в заведенията, където наркотиците се консумират.

На улицата има много дилъри, които парадират с името на Очите, което през годините станало символ на страх, смятат ченгетата.

Таксиметрова война зад атентата срещу Очите

Жестока война между таксиметрови компании стои зад атентата срещу Митьо Очите. Битката за жълтите коли в курорта не е от вчера, но играта загрубяла, след като на пазара за таксиметрови услуги стъпил Димитър Желязков, научи "Стандарт".

След като излезе от затвора, бившият наркобос се изтегли от бизнеса с дрогата и заложи изцяло на единственият си чист бизнес - този с охранителна дейност. Неговата фирма държи от край време монопол в Несебър и Слънчев бряг. Този сезон обаче Очите решил да започне нов бизнес с таксиметрови услуги. Само преди седмица таксиметровата му компания стъпила сериозно на пазара, а несебърският бос влязъл в остър конфликт с друг сериозен играч на пазара от югозападна България.

В сряда вечерта Митьо и аверите му били в офиса на таксиметровата фирма, който се намира близо до автогарата в курорта. Очите бил доста нервен, а съседите му по офис го чули да крещи по телефона на някого. След това излязъл заедно с гардовете си и тръгнал пеша към ресторанта, намиращ се на крачка от дискотека "Айсберг". Твърде вероятно е да е имал предварително уговорена среща там, за която стрелците са били информирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай