4 са арестувани за покушението срещу Митьо Очите

4 са арестувани за покушението срещу Митьо Очите  | StandartNews.com

Четирима мъже са арестувани след атентата срещу Митьо Очите, научи Стандарт.

От полицията пазят в тайна самоличността им. Минути след стрелбата, при която Очите приятелят му Кольо Магарето бяха тежко ранени, а гардът Александър убит, полицаите задържаха двама мъже.

Според официалната информация те са заподозрени за участие в инцидента, но с изричната уговорка, че съпричастността им към престрелката е в процес на изясняване.

Малко след полунощ в района на ресторанта с белезници са били закопчани още двама здравеняци, нашарени с татуировки.

Дали сред арестуваните са и стрелците, надупчили Митьо и хората му, все още няма информация.

Междувременно стана ясно, че в кървавата престрелка са пострадали още хора, които са били транспортирани до бургаската болница. Твърде вероятно е сред тях да има и случайно попаднали в полесражението туристи.

Престрелката, при която пострада Димитър Желязков - Очите, е след спречкване "на 30-40 души от обкръжението му" и десетина души от "обкръжаващи заведението". Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов.

По думите му престрелката е заради битов скандал, но не е изключено да става въпрос и за неизяснени бизнес отношения.

Комисар Костов потвърди новината, че един е убит при престрелката, но отказа да съобщи името му, а освен Димитър Желязков - Очите други двама са ранени.

Георги Костов: Престрелката в Слънчев бряг е заради бизнес конфликт или битов скандал

Престрелката в Слънчев бряг е заради бизнес конфликт или е последвала след битов скандал, съобщи Главният секретар на МВР Георги Костов, който цяла нощ е на местопрестъплението.

Огледите в ресторант "4 You", който един от хората на Очите беше застрелян, а босът и негов приятел ранени, все още продължават.

Според Главния комисар до престрелката се е стигнало, след като 30-40 души от обкръжението на Митьо Очите са влезли в сблъсък с група от десетина мъже, гравитиращи около други посетители в заведението. Повече подробности Костов не даде, а от думите му се разбра, че ресторанта е станал арена на кървава битка между групировката на Очите и конкурентна банда.

Според източници на Стандарт, враждуващите лагери са воювали за бизнестеритории в курорта и по-точно за монопола на таксиметровия пазар.

Състоянието на Димитър Желязков продължава да бъде критично. Към момента той е сравнително стабилизиран, но все още има опасност за живота му, уточни комисар Костов.

Главният секретар на МВР потвърди, че стрелбата е станала вътре в заведението "4 You". Той категорично отрече разпространената по-рано версия, че стрелбата срещу Митьо Очите може да е свързана с масовите арести на групата на Петър Биберов и Николай Мечков.

Всичко по темата следете на www.standartnews.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай