Таксиметрова война зад атентата срещу Очите

Таксиметрова война зад атентата срещу Очите   | StandartNews.com

Несебърският бос сложил ръка на жълтите коли в Слънчев бряг

Жестока война между таксиметрови компании стои зад атентата срещу Митьо Очите. Битката за жълтите коли в курорта не е от вчера, но играта загрубяла, след като на пазара за таксиметрови услуги стъпил Димитър Желязков.

След като излезе от затвора, бившият наркобос се изтегли от бизнеса с дрогата и заложи изцяло на единственият си чист бизнес - този с охранителна дейност. Неговата фирма държи от край време монопол в Несебър и Слънчев бряг. Този сезон обаче Очите решил да започне нов бизнес с таксиметрови услуги. Само преди седмица таксиметровата му компания стъпила сериозно на пазара, а несебърският бос влязъл в остър конфликт с друг сериозен играч на пазара от югозападна България.

В сряда вечерта Митьо и аверите му били в офиса на таксиметровата фирма, който се намира близо до автогарата в курорта. Очите бил доста нервен, а съседите му по офис го чули да крещи по телефона на някого. След това излязъл заедно с гардовете си и тръгнал пеша към ресторанта, намиращ се на крачка от дискотека "Айсберг". Твърде вероятно е да е имал предварително уговорена среща там, за която стрелците са били информирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай