Под вода са пътища, къщи и дворове в Старозагорско

Под вода са пътища, къщи и дворове в Старозагорско | StandartNews.com

Стара Загора. Валежите от дъжд, който продължават второ денонощие в Старозагорско са наводнили пътища, къщи и дворове. По два от главните пътища от областния град – за Нова Загора, в района на с. Оряховица, и врайона на с. Загоре по пътя за Димитровград също има излязла от нивите и канавките вода, съобщиха от областната дирекция на МВР. Това не затруднявало движението, но от пътна полиция предупреждават водачите да бъдат предпазливи и да спазват ограничението на скоростта, както и необходимата дистанция.

В почти всички общини има селища с наводнени къщи и дворове. В най-голямата община – Старозагорската, това са селата Арнаутито, Михайлово, Горно Ботево, Еленино и Хан Аспарухово. В Казанлъшко сигнали за наводнени дворове имало от селата: Ягода и Юлиево, от Чирпанско - от. Винарово, Гита и Мирово. Наводнения в общините Раднево има в селата Коларово, Сърнево, Боздуганово, Землен и Любеново, на територията на Гълъбово – с. Обручище и община Опан – селата Опан и Бял Извор.

Няма опасност от преливане на язовири на територията на областта, всички големи водоеми са с отворени основни изпускатели и преливат през преливниците, уверяват от Гражданска защита.

Повече за положението в цялата страна - ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай