Затворени пътища и частични наводнения в части на страната

Затворени пътища и частични наводнения в части на страната | StandartNews.com

Няколко населени места в страната бедстват. В Южна България има затворени пътища, множество наводнени улици и дворове след пороите. Студът от своя страна предизвика заледяване.

В Бургаско и Сливенско има частични наводнения. Пристанище Бургас е затворено заради силния вятър. Няма сигнали за пострадали или щети, съобщава Нова тв.

Бедствено положение е обявено за Белоградчик, където студът предизвика множество проблеми в общината, близо 7 000 са без ток. Днес и утре там ще бъде неучебен ден за училищата.

25 населени места в област Видин няма ток. Екипи на ЧЕЗ работят по авариите, изпратени са допълнително от София и Плевен, за да помагат в сложната ситуация. Ако ситуацията не се нормализира, още две общини във Видинска област ще обявят бедствено положение. Там без ток са 25 хил. абонати на ЧЕЗ в областта. Допълнителна информация за положението в региона - ТУК.

Повече за метеорологичните условия днес и до края на седмицата може да видите ТУК. 

Под вода са пътища, къщи и дворове в Старозагорско - повече информация ТУК , а 39 огнеборци и спасители участваха спасяваха Кърджалийско след проливния дъжд.

Ето и как коментира ситуацията вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев по повод наводненията в страната и бедстващите хора - ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай