Дончев: Няма данни за жертви от наводненията

Дончев: Няма данни за жертви от наводненията | StandartNews.com

София. Няма данни за жертви, но има материални поражения. Особено в наводнените участъци има залети къщи, мазета. Това съобщи пред журналисти в парламента вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев по повод наводненията в страната и бедстващите хора.

Дончев увери, че ситуацията в страната се следи от сутринта и Бойко Борисов, който е в Брюксел, бива информиран за всичко.

Министър Теменужка Петкова вече пътува за Белоградчик и Кула, а министър Десислава Танева и зам.-министър Ципов, заедно комисар Николов би трябвало да пътуват на юг към най-засегнатите райони, обясни още той.

„Надявам се като има представители на такова висше държавно ниво, цялата държавна машина да може да работи с необходимото темпо. Следим ситуацията отблизо", каза още Дончев.

По думите му, първа грижа е спасяването, за да могат хората да са в безопасност и да има по-малко щети, коментира той действията на властите в бедстващите райони.

„Има наводнени пътища. Доколкото съм информиран, ситуацията не предполага никакъв екстремен или неимоверен риск специално от наводнения", заяви още той.

Томислав Дончев коментира и наводнението на ГКПП „Капитан Андреево", което остава затворено. „Комисар Николов ме информира, че се търсят възможности или вече е намерен обходен маршрут. Това е водна стихия – няма как да я прогнозираме или управляваме. Въпросът е да се минимизират всички опасности за щети и най-вече да няма застрашен човешки живот", заключи той.

Повече за положението в цялата страна - ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай